Over ons

Home | Over ons

Mooie momenten leg je vast in de fotografie, waarvan de digitale fototechniek de laaste jaren in een stroomversnelling is geraakt. Deze techniek is zelfs tot de mobiele telefoon doorgedrongen, waarmee we tegenwoordig onze dagelijkse kiekjes en videobeelden maken. Toch is fotograferen nog een echt specialistisch vak waarvoor u terecht kan in onze prachtige moderne fotospeciaalzaak in Heemstede. In onze winkel kunt u langskomen voor een goed en persoonlijk advies, of het nu gaat om het aanschaffen van fotografische artikelen of het afdrukken of inlijsten van uw fotografie. Een goede speciaalzaak is heel belangrijk in een wereld die vandaag de dag overheerst wordt door internet en grote winkelketens. Persoonlijk contact en aandacht voor de klant, die op alle gebieden goed geadviseerd wordt. Daar staan wij voor. 

Wat doen wij:

Wij zijn gespecialiseerd in het afdrukken van foto's, of dit nou standaard maten zijn of juist grote maten, onze professionele print apparatuur weet er raad mee. Ook hebben wij een ruim assortiment fotolijsten in de winkel bestaande uit standaardmaten die varieren van 10x15 tot wel 70x100 cm. Mocht hier toch de juiste maat of kleur niet tussen zitten dan leveren wij ook maatwerk lijsten. Los van het afdrukken op fotopapier bieden wij ook vele andere materialen aan zoals het drukken van canvas, aluminium ( dibond ) of een foto op hout. Veel van deze producten worden met de hand voor u gemaakt in onze winkel. Ook bieden wij u nog een ruim assortiment fotoalbums om in te plakken, in te schuiven of digitaal gemaakt bij ons in de winkel. Uiteraard maken wij ook officiele pasfoto's voor paspoort, rijbewijs of ID-kaart, maar ook voor visums zoals bijvoorbeeld Amerika en India. Naast al deze diensten adviseren wij ook in fotografie in de brede zin, dit kan zijn voor aanschaf van nieuwe fotografische apparatuur, maar ook in de werking ervan. Zo geven wij workshops en fotografie cursussen voor beginners en gevorderen.

Wie zijn wij:


Vincent van Dijk: Fotograferen is van kleins af aan al een grote hobby, toen ik 11 jaar was fotografeerde ik met de analoge camera van mijn moeder op verjaardagen en feestjes. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik iets met fotografie wilde gaan doen.  Ik ging dan ook na het behalen van mijn diploma

 
naar de Fotovakschool in Amsterdam. Tijdens deze opleiding leerde ik veel over fotografie en om gaan met camera's, maar ik leerde echter ook dat ik fotografie leuk vond behalve de verplichte opdrachten maken, dat ontnam mij het plezier in de fotografie. Nadat ik de opleiding had afgerond besloot ik om toch geen fotograaf te worden, omdat je dan veelal aan verplichte opdrachten moet voldoen en dat vond ik maar niks. Ik was op dat moment werkzaam bij Dixons in Haarlem en ondekte daar dat ik het verkopen van fotografie nog veel leuker vond. Toen ben ik begonnen aan de opleiding detail handel verkoopspecialist en later filiaal manager. Ik wilde meer uitdaging in het verkopen van fotoaparatuur en ben gaan werken voor Fotovak Engel, eerst in Amsterdam en later in Heemstede. Op het moment dat  Fotovak Engel in 2014 in Heemstede haar deuren sloot zag ik de kans om een droom die ik al jaren voor mij  zag waar te maken, het openen van mijn eigen fotospeciaalzaak en wel in Heemstede! Na een lange voorbereiding en hard werken was het op dinsdag 2 december 2014 dan eindelijk zo ver, Foto Vincent van Dijk opende haar deuren. Nu is fotografie mijn hobby die ik in de winkel verkoop.


Archie Backx: Een rasechte Haarlemmer uit Brabant. Vanaf mijn vijftiende trok ik er al op uit met de camera. Reuze interessant want hoe werkt zo’n ding nou eigenlijk? Goede close-ups maken was mijn eerste uitdaging, voor een fotowedstrijd van de Robbedoes fotografeerde ik miniatuur tanks tussen het gras en de kiezels. Wat een gaaf effect was dat! Samen met twee maten werd ik lid van de fotoclub op de MAVO en daar leerde ik meer over de werking van een camera en begon ik foto’s te ontwikkelen. Een rolletje had 24 opnamen en we hadden 10 vellen papier dus we moesten de beste beelden selecteren.In 1983 kocht ik mijn eerste camera, een Nikon FE en vanaf dat moment ben ik begonnen met mijn camera verzameling. Het fotografie virus had me echt in zijn greep en ik ging na MTS en HTS door naar de Fotovakschool.Behalve achter de lens bracht ik ook veel tijd door in de doka. De dampen van de ontwikkelaar en het donkere rode licht laten de kunst van het fotograferen opleven. In 1994 ben ik officieel begonnen in opdracht te werken en ben ik een paar maanden naar Bosnië en Kroatië geweest met verschillende hulporganisaties. Zij wilden een sfeerreportage om thuis het broederschap tussen de mensen te laten zien. Als onderdeel van het transport kwam ik op veel verschillende plekken. Een indrukwekkende ervaring. Sinds mijn terugkomst in Haarlem ben ik vaste popfotograaf van het Patronaat in Haarlem en fotografeer ik ieder jaar de optredens op Bevrijdingspop en Beeckestijnpop. In 2000 werd ik door mijn werk bij Fotovak Engel een gedreven studiofotograaf. Alle facetten van fotografie heb ik in de vingers en ik ga niet voor de standaard plaatjes.
 


 
 
Deze website is ontwikkeld door